Ви є тут

Треби (освячення, хрещення, відспівування)


На парафії щодня здійснюються замовлені треби.

Треби - це будь-які приватні богослужіння, що здійснюються на прохання родини або окремої людини. До таких богослужінь належать, наприклад, благословення колісниці (автомобіля), благословення нового будинку (частіше говорять «освячення»), Хрещення, відспівування. Щоб запросити священика, варто відвідати наш прихід (звертатися до церковної крамниці). Для незаможних треби здійснюються безоплатно (з благословення).

Витяги з праць Святителя Іоана Шаховського:

"Прийнято платити" за требу"...
Але не всі усвідомлюють, що це є пожертвування з нагоди треби, а зовсім не «плата за требу». «Оплатити» требу не можна, кожна бо треба сильна тільки Духом Святим, що присутній у ній, а Духа Божого не можна ні за які скарби ні отримати, ні дати, а лише за безкорисливі молитви, за віру, за любов Він сходить на людей. Істинна треба стоїть нескінченно дорожче будь-якої плати матеріальної, навіть якщо б вона дорівнювала всім скарбам світу."

***

«Як оцінити благословення священика, яке дало благодать миру, здоров'я і відігнало злого духа? Абсолютно ясно, що воно є дар Божий і ставлення до нього, як і до всякої молитви, може бути тільки як до дару, бо «Сам Дух заступається за нас невимовними зідханнями», - свідчить апостол (Рим. 8,26)»

«Пастирське і всяке молитовне служіння не є звичайна праця, це є служіння Богу - «Богослужіння». Праця священика і всякого служителя Церкви є ангельська праця побудови Небесної Церкви.

«По суті і через суд «внутрішньої» правди, не гідний мати пастиря той Прихід, який не хоче останнім поділитися зі своїм пастирем, забезпечивши йому цілком, що не відволікається матеріальними турботами, служіння. «Якщо ми сіяли в вас духовне, чи велике те, якщо пожнемо у вас тілесне?»
(1 Кор. 9, 11).

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer